Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

SONY FE 600 mm F4 GM OSS SEL600F40GM


Proizvođač: SONY
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 7422

Supertelefoto objektiv od 600 mm F4 G Master


Pozovite nas

XD motori za brz, precizan i istrajan automatski fokus
XD motori za brz, precizan i istrajan automatski fokus

Dva XD (izuzetno dinamička) linearna motora daju brz i precizan AF i pouzdano praćenje. SEL600F40GM ističe ono najbolje u modernim kućištima fotoaparata, bez problema održavajući precizan fokus na brzim pokretnim objektima u sportu i prirodi. Kontrolni algoritam razvijen posebno za te motore doprinosi brzom pozicioniranju velike fokusne grupe s minimalnim odlaganjem i vibracijama.

 
Novi veliki XA element pruža vrhunsku rezoluciju i bokeh
Novi veliki XA element pruža vrhunsku rezoluciju i bokeh

Precizan optički dizajn serije G Master koristi tri elementa od fluorita za umanjenje hromatske aberacije koja je čest problem kod telefoto objektiva. Uključen je i veliki XA (izuzetno asferični) element da bi se eliminisao prstenasti bokeh. Svaki objektiv individualno se kalibriše radi savršene ravnoteže rezolucije i bokeha. Dostupni su i opcioni telekonverteri visokih performansi od 1,4x i 2,0x sa XA elementima.

 
Izuzetna mobilnost: najlakši u svojoj klasi
Izuzetna mobilnost: najlakši u svojoj klasi

Težina od samo 3040 grama, uključujući navoj za stativ, čini balans ovog objektiva savršenim za kompaktna, lagana kućišta E-mount fotoaparata, za lako rukovanje i kontrolu. Glatko, precizno paniranje moguće je i iz ruke i sa stativa.

 
Pouzdanost i izdržljivost za izazovne uslove
Pouzdanost i izdržljivost za izazovne uslove

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost za korišćenje na otvorenom u izazovnim uslovima, a prednji element objektiva ima premaz od fluorina koji odbija vodu, ulje i druge zagađivače. Čvrsta legura magnezijuma koristi se za spoljašnjost kućišta objektiva i oblast navoja za stativ, ali i za kritične oblasti unutrašnjosti kućišta, da bi se obezbedile maksimalna snaga i izdržljivost.

 
Napredne funkcije podržavaju profesionalne potrebe
Napredne funkcije podržavaju profesionalne potrebe

Kad je prekidač FULL TIME DMF UKLJUČEN, ručni fokus se automatski aktivira kad se koristi prsten za fokusiranje, čak i u režimu AF-C. Optical SteadyShot stabilizacija obuhvata REŽIM 2 za panirane snimke i REŽIM 3 za dinamičnu akciju u sportu i kod divljih životinja. REŽIM 3 pruža stabilniju sliku na tražilu za lakše kadriranje.

 
 
 
Konfiguracija objektiva
Konfiguracija objektiva

G Master objektivi podižu snimanje i izražavanje na prethodno nedostižne nivoe uz zadivljujuć spoj izuzetno visoke rezolucije i mekog pozadinskog bokeha
[1] Objekat od fluorita [2] Izuzetno asferični objektiv (XA objektiv) [3] ED staklo (izuzetno male disperzije)

MTF grafikon
MTF grafikon

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje da li objektiv dobro proizvodi detalje, u vidu stepena kontrasta između razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Daljina od optičkog centra objektiva (mm)
[3] Maks. otvor blende [4] F8 otvor blende [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 linijskih parova/mm [7] 30 linijskih parova/mm
[8] Radijalne vrednosti [9] Tangencijalne vrednosti

 
Kontrole objektiva
 

1. Prsten za fokusiranje/2. Prsten za izbor funkcija/3. Prstenasti priključak za stativ/4. Dugme za zadržavanje fokusa/5. Držač za filter koji se ubacuje/6. Prsten za traku/7. Prekidač za biranje prstenastog priključka za stativ „na klik“/8. Bezbednosni prorez (moguće je prikačiti bezbednosnu žicu) 

 
prekidači

1. Prekidač za režim fokusa/2. Prekidač za Full-time DMF/3. Ograničavanje opsega fokusa/ 4. Prstenasti prekidač za izbor funkcija/5. Taster SET/6. Prekidač za kompenzovanje podrhtavanja/7. Prekidač za režim kompenzovanja podrhtavanja/8. Taster BEEP

 
Kompatibilnost sa objektivom FE 600 mm F4 GM OSS

Pratite donju vezu za detaljne informacije o kompatibilnosti objektiva i tela.

Neki fotoaparati će možda zahtevati ažuriranje softvera da bi se ostvarila puna kompatibilnost.Nazad na kategoriju Fiksni objektivi