Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4295

Nikon predstavlja novi AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, izvanredni osnovni objektiv FX formata koji pomera granice kvaliteta slike.


Pozovite nas

Uz vrhunski dizajn koji pruža nenadmašne performanse fotografisanja, ovaj novi i brzi osnovni objektiv je istinski jedinstven u svojoj klasi.

Koncept dizajna predstavlja omaž legendarnom Nikon objektivu Noct-NIKKOR, a potpuno nova optička konstrukcija omogućava zadivljujuću oštrinu, kontrast i rezoluciju. Zahvaljujući izuzetnoj sposobnosti razrešavanja, izvrsnom zamućenju pozadine i nenadmašnim performansama pri fotografisanju sa širokim otvorom blende, ovo je izuzetan objektiv za one koji žele vrhunske fotografije u uslovima slabog osvetljenja ili objektiv sa istinski osobenim stilom.

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, dodatnu opremu & softver u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Inovacije na polju optičkog dizajna su donele velike pomake, a stalna poboljšanja koja uvodi kompanija Nikon u oblasti optičkih i mehaničkih performansi NIKKOR objektiva zaslužna su za izuzetan integritet slike koji pomoću njih može da se ostvari. Međutim, i uz takva poboljšanjima, retko se može naći objektiv kao što je AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G. Njegovi kvaliteti i performanse prevazilaze standarde konvencionalnih merenja. To je objektiv jedinstvenog stila čija vrednost može da se uvidi tek kada se dobije konačna slika. Mali je broj objektiva koji se u istoriji pamte kao „klasični“, a ovo je jedan od njih.“

Moderna legenda

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objedinjuje prednosti čuvenog Nikon objektiva Noct-NIKKOR i današnje fotografisanje visoke rezolucije. Zahvaljujući ujedinjenim naporima tokom razvoja ovog objektiva, dizajneri kompanije Nikon su uspeli da značajno povećaju oštrinu, kontrast i rezoluciju, te da u velikoj meri smanje zamrljani odblesak i omoguće izuzetno meku zamućenu pozadinu. Rezultat je jedinstveni objektiv koji pruža izuzetnu estetsku kontrolu, omogućavajući fotografima da prošire načine kreativnog izražavanja i kreiraju slike koje se izdvajaju od ostalih.

Crtanje sa osvetljenjem

Sa dizajnom koji zadovoljava čak i najizbirljivije fotografe, izuzetna sposobnost razrešavanja kojom se odlikuje objektiv AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G omogućava da se svaki deo scene verno reprodukuje u vrhunskoj visokoj rezoluciji. Objekti su jasno prikazani kada se fotografiše pri najširem otvoru blende od f/1,4, a visokokontrastne slike udaljenih objekata i scene u uslovima slabog osvetljenja mogu se dobiti bez nižih otvora blende. Zamrljani odblesci svetala se delotvorno umanjuju u čitavom kadru, pri čemu se tačkasti izvori svetlosti, kao što su svetla grada, reprodukuju kao fino zaobljene tačke, čak i na obodu slike, te dobijate nenadmašne noćne pejzaže. Iako je ovo objektiv velikog otvora blende, periferno smanjenje svetlosti se efikasno kontroliše kako bi se na čitavoj slici zadržala svetlina kada se fotografiše pri maksimalnom otvoru blende, čak i sa fokusom podešenim na beskonačno.

Izvrsno zamućenje pozadine

Zahvaljujući jedinstvenom optičkom dizajnu, slike snimljene objektivom AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G odlikuju se izvrsnim zamućenjem pozadine i dodatnim osećajem dubine. Budući da intenzitet zamućenja slike dobija skladne prelaze kako se povećava udaljenost od jasno fokusirane tačke, zamućenje pozadine nema grubih ivica. Osim toga, blaga gradacija zamućenja pozadine od tačke fokusa do pozadine pruža izuzetan osećaj prirodne dubine. Merenjem stepena rezolucije i zamućenja pozadine pojedinačnih ravni slike (između prednjeg plana, fokusa i pozadine) dizajneri kompanije Nikon su postigli savršenu ravnotežu rezolucije i aberacije objektiva, koja dovodi do „trodimenzionalnog“ izgleda nemerljivog MTF krivama. Navedene prednosti važe i za filmove – pri pomeranju fokusa, zamućenje pozadine dobija izuzetno skladne prelaze, što je jedinstvena prednost kada je reč o snimanju atmosferskih scena.

Čuveni NIKKOR kvalitet

Sloj nano kristala kompanije Nikon pruža izuzetno visoke antirefleks efekte u čitavom vidljivom svetlosnom opsegu, efikasno smanjujući duh efekat i odbleske, te povećavajući jasnoću i kontrast slika. Tehnika objektiva zasnovana na tri elementa obezbeđuje i optičku jasnoću i smanjenje odblesaka, a prednji element objektiva se nalazi duboko u objektivu omogućavajući efikasno smanjenje odblesaka i duh efekata, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. Autofokus je precizan, tih i brz, zahvaljujući motoru SWM (Silent Wave Motor) kompanije Nikon, a kvalitet izrade je pouzdan.

Ovaj objektiv se isporučuje sa posebnim senilom i mekanom torbicom.

Fokusiranje
Min. fokusno rastojanje za 35mm 0.58 m
Objektiv
Raspon objektiva (mm) 58mm fiksni
Otvor blende (f/) f/1.4
Stabilizacija Nema
Veličina filtera 72 mm
AF servomotor Da (Silent Wave)
Ostale karakteristike
Zaptivenost Da (na prašinu)
Opšte karakteristike
Dimenzije (ŠDV) mm 85 x 70 mm
Materijal tela Kvalitetna plastika sa metalnim bajonetom
Masa (g) 385g
Ugao gledanja (horizontalno) FX format: 40° 50′ ; Nikon D-SLR fotoaparati DX formata: 27° 20′
Brend NikonNazad na kategoriju Fiksni objektivi