Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4667

Objektiv namenjen Nikonovim full-frame i APS-C fotoaparatima


Pozovite nas

Pregled

Stetlosno jak prajm objektiv FX formata sa ultra širokom žižnom daljinom od 20 mm i sa velikim maksimalnim otvorom blende od f/1,8. On predstavlja uzbudljiv izbor za kreativne fotografe koji žele da preuveličaju perspektive.

Sa optikom visokih performansi i kompaktnim, laganim dizajnom, ovaj objektiv ima svestranu primenu – izuzetno je pogodan za zatvorene prostore, ulične reportaže, široke pejzaže, pa čak i podvodnu fotografiju i predstavlja sjajan izbor za snimanje prožimajućih filmskih scena.

Veliki maksimalni otvor blende od f/1,8 pruža malu dubinsku oštrinu i ublaženo zamućenje pozadine, kao i jasne snimke u uslovima lošeg osvetljenja. Optika vrhunskih performansi pruža oštrinu od ivice do ivice sa minimalnom distorzijom.

Doživite proizvod: galerija primera

 • Glavne funkcije

  Stetlosno jak prajm objektiv od 20 mm u FX-formatu (30 mm kada se koristi uz Nikon SLR fotoaparat DX formata).

  Ultra široki ugao: preuveličajte perspektive, proširite prostor i snimite prožimajuće slike. Idealan je za unutrašnje prostore, prostrane pejzaže i podvodnu fotografiju, kao i za snimanje segmenta filma.

  Svetao otvor blende od f/1,8: pruža jasne slike sa malom dubinskom oštrinom i prelepim ublaženim zamućenjem pozadine. Iskoristite fleksibilnost fotografisanja pri većim brzinama zatvarača i mogućnost ostvarivanja jasnih snimaka u uslovima slabog osvetljenja, kao i prednost svetlije slike u tražilu.

  Tehničke specifikacije

  Žižna daljina 20 mm
  Maksimalni otvor blende f/1,8
  Minimalni otvor blende f/16
  Konstrukcija objektiva 13 elemenata u 11 grupa (uključujući 2 elementa od ED stakla, 2 asferična sočiva i elemente sa slojevima nanokristala)
  Vidni ugao Nikon SLR fotoaparati sa filmom i D-SLR fotoaparati FX formata: 94° Nikon D-SLR fotoaparati DX formata: 70°
  Minimalna razdaljina fokusa 0,2 m od žižne ravni
  Broj lamelica blende 7 (zaobljeni otvor blende)
  Dimenzija filtera 77 mm (P = 0,75 mm)
  Težina Pribl. 355 g
  Dodatna oprema u kompletu Prednji poklopac objektiva LC-77 od 77 mm koji naleže, zadnji poklopac objektiva LF-4, bajonet senilo HB-72, meka torbica za objektiv CL-1015

  Slike visoke rezolucije: osmišljen tako da ima mesto za senzor visoke rezolucije, ovaj objektiv omogućava izvanredne fotografije i HD video zapise. Moderna konstrukcija optike obezbeđuje visoku rezoluciju i kontrast, a tačkasti izvori svetlosti se reprodukuju sa minimalnim zamrljanim odblescima svetala.

  Vrhunske optičke performanse: dva elementa od ED stakla i dva asferična sočiva obezbeđuju oštre, brilijantne slike. Izuzetno dobra kontrola distorzije za tako veliku žižnu daljinu, a većina vrsta aberacije i disperzije boje su efikasno smanjeni.

  Sloj nano kristala: smanjuje duh efekat i odbleske, pružajući jasnije slike, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem.

  Minimalna razdaljina fokusa: 0,2 m. Približite se lako i postavite subjekat u krupan plan.

  Kompaktan i lagan dizajn: omogućava prenosivost bez muke.

NextNazad na kategoriju Fiksni objektivi