Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Sony A7S II


Proizvođač: Sony
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4781

Najviši kvalitet snimanja


Pozovite nas

Novi Sony A7S II nastavlja sa čarolijama na polju video zapisa tamo gde je stao prethodnik Sony A7S. Najviši kvalitet snimanja je u 4K rezoluciji (3840 x 2160), i to u XAVC S formatu, što znači da snimci obiluju detaljima. Ono što je bitno jeste da se tokom snimanja koriste apsolutno svi pikseli 12.2MP senzora full-frame formata, bez preskakanja redova i tzv. pixel binning-a, što zapisima daje neverovatnu bistrinu i oštrinu. Čitanje svakog piksela bez pixel binning-a odvija se i u Full HD-u, što znači da se prikupljaju informacije sa otprilike 5 puta više piksela nego što je neophodno da se napravi Full HD snimak, tako da se podaci kompresuju, što rezultira Full HD snimcima kojima bi pozavidele i profesionalne kamere. Štaviše, novi Alpha A7S II predstavlja prvi fotoaparat iz A7 serije koji snima u Full HD rezoluciji pri brzini od 120 fps na 100 Mbps bez pixel binning-a, a takođe može da se pohvali slow motion snimcima od 4x/5x, koji se trenutno mogu pregledati na ekranu fotoaparata.

 

Lansiran Sony A7S II

 

Video funkcionalnost nove iteracije A7S II modela podignuta je na sasvim novi nivo zahvaljujući potpuno novim opcijama. Tu su profili S-Gamut3.Cine/S-Log3 i S-Gamut3/S-Log3, koji donose širi dinamički raspon i doprinose lakšoj korekciji boja, kao i potpuno nova funkcija - Gamma Display Assist - koja omogućava korisnicima da kontrolišu snimke i proveravaju fokus tokom snimanja S-Log filmova; što se tiče opcije Zebra, ona je poboljšana kako bi donela još veći stepen kontrole.

 

Lansiran Sony A7S II

 

Osim pomenutog 12.2MP senzora, bezogledalni Sony Alpha A7S II preuzeo je od svog prethodnika procesor BIONZ X, koji u kombinaciji sa ovim full-frame senzorom donosi ISO raspon vredan poštovanja - 50-409600 - što je takođe isto kao kod starog A7S. S druge strane, fokus je doživeo značajno poboljšanje i sada poseduje 169 AF tačaka, što je bitno uticalo na preciznost. A7S II može još da se pohvali inovativnim sistemom stabilizacije slike u 5 osa, koji se pokazao jako uspešnim kod modela Sony A7 II i Sony A7R II. XGA OLED Tru-Finder elektronsko tražilo je takođe unapređeno i donosi sjajno uvećanje od 0.78x, što ga svrstava u sam vrh tražila na svetskoj sceni, dok je rezolucija ostala ista - 2.359.296 tačaka. 

 

Lansiran Sony A7S II

 

Povrh svega, Sony A7S II se odlikuje mnoštvom sitnica koje rad sa njim čine lakšim, prijatnim i intuitivnijim. Dugme za okidanje i grip su redizajnirani kako bi aparat što prirodnije ležao u ruci; bajonet je dodatno ojačan kako bi bio još fleksibilniji, naročito prilikom montiranja objektiva drugih proizvođača; fotoaparat se može puniti putem USB kabla i u isto vreme se koristiti, na taj način produžavajući trajanje baterije; za situacije u kojima je neophodno da korisnik bude što manje upadljiv, postoji režim tihog okidanja sa rafalom od 5 fps, u kome su vibracije prilikom okidanja svedene na minimum; poseduje ugrađeni Wi-Fi sa NFC podrškom.

 

Lansiran Sony A7S IINazad na kategoriju MILC (Mirrorless interchangeable-lens camera)