Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Sony A7R III


Proizvođač: Sony
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 5432

Sony A7R III je opremljen BSI Exmor R CMOS senzorom od 42.4MP sa anti-refleksivnim AR premazom, kao i prethodnik Sony A7R II, ali je sada tu kombinacija procesora BIONZ X i LSI sa Sony A9, koja donosi obradu veće količine podataka u isto vreme, i to sa većom brzinom. Zajedno sa ovom kombinacijom procesora, unapređen je i mehanizam zatvarača, koji sada obezbeđuje rafal od 10 fps, sa punim kapacitetom autofokusa (AF/AE tracking), kako u režimu mehaničkog zatvarača, tako i u režimu elektronskog, ali i smanjuje vibracije i mogućnost mutnih fotografija u svim režimima. Pri uzastopnom ispaljivanju, moguće je okinuti do 76 JPEG ili komprimovanih RAW fotografija i 28 nekomprimovanih (14-bit RAW). Štaviše, ILCE-7RM3, poput Sony A6500, može da ispaljuje 8 fps u LV režimu. Brzina Sony A7R III ogleda se i u njegovom autofokusnom sistemu, koji se sastoji od 399 AF tačaka sa detekcijom faza, koje pokrivaju oko 68% kadra i po horizontali i po vertikali, i 425 AF tačaka sa detekcijom kontrasta, što sve zajedno donosi duplo brži rad u odnosu na prethodnika u uslovima slabog svetla. Takođe, prema navodima kompanije, Eye AF funkcija je duplo brža nego kod prethodne generacije, i ona je na raspolaganju kad se koriste A-mount SSM i SAM objektivi sa odgovarajućim adapterom (samo za fotografije).


Pozovite nas

Ostala unapređenja po pitanju fokusa su mogućnost autofokusa u Focus Magnifier režimu, kao i podrška za AF sa detekcijom faza kada se koriste A-mount SSM i SAM objektivi sa adapterom (samo za fotografije). Što se tiče video zapisa, Sony A7R III, naravno, snima 4K video. Moguće je snimati UHD 4K celom širinom senzora, ali za bolje rezultate treba koristiti Super 35 krop mod jer se rezolucija od 5176 x 2924 piksela "sabija" u 3840 x 2160, što donosi video sa više detalja. A7R Mark III može još da se pohvali opcijom Hybrid Log Gamma (HLG), koja je prvi put viđena kod Panasonic GH5, a koja obezbeđuje HDR video, što omogućava HDR (HLG) televizorima da prenesu video zapis onakav kakav jeste, što eliminiše potrebu za post-produkcijom. Tu su još i opcije S-Log2 i S-Log3 za napredniju obradu boja, zatim Full HD video na 120 fps, kao i fast i slow motion režimi. A kako bi video bio na najvećem mogućem nivou, Sony ILCE-7RM3 nudi ugrađenu stabilizaciju slike u 5 osa, koja obezbeđuje do 4.5 blende dužu ekspoziciju u odnosu na preporučenu za određenu žižnu daljinu po CIPA standardima, što je jedan od najboljih rezultata na tržištu po pogledu sistema stabilizacije.

Još jedna bitna novina kod Sony A7R III je tzv. Pixel Shift Multi Shooting mod, koji ispaljuje 4 fotografije zaredom i kod svakog novog ispaljivanja pomera senzor za po jedan piksel, tako da je svaka pozicija piksela na poslednjoj fotografiji uhvaćena sa crvenim, plavim i dva zelena piksela. Sličan sistem poseduju i Pentax DSLR-i (Pixel Shift Resolution System) i on se može videti npr. kod Pentax K-70. Ovakva konfiguracija donosi savršenu preciznost boje i idealna je kod fotografisanja arhitekture, umetničkih dela ili bilo kojih statičnih tema sa mnoštvo detalja. Treba napomenuti da vreme između ispaljivanja iznosi pola sekunde, jednu sekundu, pa čak i dve, što može biti nezgodno kod fotografisanja meta u pokretu; iz tog razloga, savetuje se korišćenje ove opcije samo kod statičnih meta. Međutim, za razliku od Pentaxa, kod A7R III ova četiri RAW fajla nije moguće spojiti u jedan u samom fotoaparatu, već je za to potreban novi softver Imaging Edge (besplatan download). Ovaj softver donosi 3 PC aplikacije (RemoteViewer i Edit), koje omogućavaju live-view okidanje preko računara, kao i razvoj RAW fotografija. Međutim, ni tu nije kraj inovacijama. Jedna zanimljiva novina je tzv. Anti-flicker, koja svoj potencijal iskazuje kod veštačkog i fluorescentnog svetla. Naime, ako se fotografiše ili snima u ovakvim svetlosnim uslovima, sa Anti-flicker opcijom fotoaparat automatski detektuje frekvenciju svetla i onda brzinu zatvarača usklađuje sa njom. Ovo smanjuje anomalije u ekspoziciji i boji koje se ponekad mogu desiti na gornjim i donjim ivicama fotografije kada se fotografiše sa većim brzinama zatvarača.

Kada je reč o ergonomiji, dimenzije i težina tela ostale su gotovo iste kao kod prethodne iteracije. Novo je to što je sada sa gornje strane prisutan AF-On taster i džojstik koji između ostalog nudi odabir fokusnih tačaka, za laku i brzu kontrolu fokusa. Štaviše, A7R III poseduje dva slota za memorijske kartice (jedan je UHS-II), kao i dva USB ulaza, od kojih je jedan super brzi USB 3.1, a jedan mikro. Unapređena je i autonomija zahvaljujući bateriji NP-FZ100, što donosi oko 650 snimaka kada se koristi LCD ili 530 kada se kadrira kroz tražilo. Za još bolje rezultate, zasebno je dostupan battery grip VG-3EM, koji koristi i Sony A9. Unapređenja u odnosu na prethodnu generaciju doživeli su i pomenuti LCD i tražilo: pokretljiv touchscreen WhiteMagic LCD ekran dijagonale 3" i rezolucije 1.440.000 tačaka (omogućava pozicioniranje fokusa tokom snimanja prostim dodirom), odnosno elektronsko Quad-VGA OLED Tru-Finder tražilo rezolucije 3.686.400 tačaka. Ono što je izostalo da bude pomenuto jeste da A7R Mark III nudi veoma širok dinamički raspon od čak 15 blendi. Wi-Fi funkcija se podrazumeva.Nazad na kategoriju MILC (Mirrorless interchangeable-lens camera)