Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/404 5410

011/404 5411

063/237-971

063/218 025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Panasonic DC-GH5S


Proizvođač: Panasonic
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 6062


€ 1.799,00

Kada se mislilo da je Panasonic pokazao maksimum na polju video snimanja sa GH5 modelom, sferu video snimanja uzdrmao je naslednik - Panasonic DC-GH5S. Ovakvim razvojem događaja Panasonic je povukao potez poput Sony-ja od pre par godina, kada je lansiran Sony A7S II - rezolucija senzora je smanjena, ali je zato ISO višestruko uvećan, sa akcentom na video snimanju pri slabom svetlu. Micro Four Thirds CMOS senzor kod GH5S se odlikuje rezolucijom od 10.2MP i ISO rasponom koji može da dostigne visine od čak 204800 (nativni je do 51200) zahvaljujući Dual Native ISO tehnologiji (pozajmljena od Panasonic-ovih najprestižnijih kamera). Kombinacijom ove tehnologije i brzog procesora Venus Engine 10, više nema šuma kod snimanja pri slabom osvetljenju, čak ni na visokim ISO vrednostima. Ovo se postiže na taj način što postoje dva senzora za obradu svetlosnih podataka - jedan je zadužen da izvlači maksimum iz dinamičkog raspona, a drugi ima za cilj smanjenje šuma nauštrb dinamičkog raspona. Dobra stvar je što, ako želite, možete selektovati samo jedan od ova dva režima. Štaviše, senzor je opremljen tzv. Multi-Aspect Ratiofunkcijom, zahvaljujući kojoj se postiže isti ugao gledanja i kod fotografisanja i kod video snimanja bez obzira da li je format 4:3, 17:9, 16:9 ili 3:2. Ovo znači da lako možete prelaziti iz jednog formata u drugi, što ni najmanje neće uticati na preciznost objektiva; ovo je naročito važno kod editovanja u post-produkciji.

Iako su GH5 i GH5S gotovo identični po pitanju spoljašnosti (GH5S poseduje crveni REC taster sa gornje strane i lakši je nekih 100g uprkos istim dimenzijama), lista razlika "ispod haube" je poduža: ugrađena stabilizacija je sada izbačena kako bi se izbegla neželjena interakcija između plutajućeg senzora i gimbala/dolija, koji se vrlo često koriste u poslednje vreme; funkcija VLog-L, koja se kod GH5 posebno kupuje, kod GH5S postoji kao standardna; sada je tu opcija Time Code IN/OUT, koja omogućava sinhronizaciju više fotoaparata i/ili kamkordera sa video i audio uređajima (povezuje se preko terminala za sinhronizaciju blica); maksimum video snimanja u 4K rezoluciji sada iznosi 4096 x 2160 sa fenomenalnih 60 fps (Cinema 4K), a sada je tu i funkcija VFR (Variable Frame Rate), koja pruža time lapse i slow motion u C4K/4K (60 fps, do 2.5x sporije) i Full HD (240 fps, do 10x sporije) (GH5S nastavlja Lumix GH tradiciju, tako da nema ograničenja kod 4K i Full HD snimanja); osim V-LogL funkcije, sada je ugrađena i Rec.709 LUT(Look Up Table), koje korisnicima omogućavaju pregled video fajlova snimljenih u V-LogL-u bez kupovine Software Upgrade Key (pomoću formata Panasonic Varicam (.VLT), može se instalirati četiri dodatnih LUT-ova); broj AF tačaka je ostao 225 (DFD (Depth From Defocus)), a brzina autofokusa u rafalu kod RAW fajlova iznosi približno 0.07s sa 12 fps (AFS) / 8 fps (AFC) (12-bit RAW) i 10 fps (AFS) / 7 fps (AFC) (14-bit RAW) - iako je majstor na polju video zapisa, GH5S ni najmanje ne zaostaje ni kada je u pitanju foto režim (4K PHOTOmod se podrazumeva, dok je 6K PHOTO mod koji postoji kod GH5 sada izostao). Kao i GH5, GH5S može da se pohvali opcijom Hybrid Log Gamma (HLG), koja obezbeđuje HDR video, što omogućava HDR (HLG) televizorima da prenesu video zapis onakav kakav jeste, čime se eliminiše potreba za post-produkcijom.

Panasonic GH5S je dizajniran specijalno za snimanje u mračnim uslovima. Detekcija osvetljenja dostiže -5 EV (-4 EV kod prethodnika) sa Low Light AF (što odgovara svetlosnim uslovima poput mesečine bez ikakvih drugih izvora svetlosti), zatim postoji opcija Live Boost koja povećava osetljivost u LV režimu, a kao i kod Panasonic G9, ubačeni su AF Point Scope funkcija (ona uvećava mete koje su daleko od objektiva kako bi bile jasno isfokusirane) i noćni režim.

Kada je reč o fizikalijama, situacija je sledeća. Kako bi izdržao nepovoljne uslove na terenskom radu, Panasonic Lumix GH5S je izrađen od legure magnezijuma i zaptiven je, što ga čini otpornim na prašinu, vlagu i niske temperature. Može da se pohvali sa dva slota za SD UHS-II memorijske kartice, zatim Wi-Fi (brža frekvencija na 5GHz i sporija na 2.4GHz), NFC i Bluetooth 4.2 funkcijama, autonomijom baterije od 440 snimaka, dok su LCD ekran i tražilo ostali isti kao kod GH5 - pokretni touch ekran dijagonale 3.2" i rezolucije 1.620.000 tačaka, odnosno OLED elektronsko tražilo sa uvećanjem od 0.76x i rezolucijom 3.680.000 tačaka. Štaviše, ovaj mirrorless fotoaparat poseduje HDMI A konektor pomoću koga se povezuje sa eksternim monitorom i vrši se transfer videa.Nazad na kategoriju MILC (Mirrorless interchangeable-lens camera)