Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon Z5


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 7479

Nikon Z5 je fotoaparat bez ogledala koji predstavlja entry-level Full-Frame model iz nove Nikonove serije fotoaparata.


Pozovite nas

Nikon Z5 je fotoaparat bez ogledala koji predstavlja entry-level Full-Frame model iz nove Nikonove serije fotoaparata. Z5 poseduje 24.3MP FX-Format CMOS senzor i EXPEED 6 procesor slike koji mu omogućuju neverovatnu količinu detalja, veliki iso raspon i sve to uz zavidnu brzinu rada. Novi Nikon Z bajonet je prečnika od 55 mm što omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Video zapis snima u UHD 4K formatu do 30fps kao i Full-HD do 60fps, a pored snimanja na SD memorijske kartice (2 slota) može preko HDMI izlaza da snima i na eksterni snimač.

Nikon Z bajonet

Široki bajonet prečnika od 55 mm omogućava fotoaparatu Z serije da dobije više svetlosti. Samo 16 mm deli bajonet i senzor slike fotoaparata punog formata i to znači da više svetlosti dolazi do senzora. Kada je bajonet adapter FTZ pričvršćen na vaš Z 6 fotoaparat, možete da koristite postojeće NIKKOR objektive sa F bajonetom. Kvalitet slike se ne smanjuje. Pored toga, objektivi koji nemaju VR će dobiti više oštrine sa VR ugrađenim u fotoaparat.

24.3MP Full-Frame CMOS Senzor i EXPEED 6 procesor

CMOS senzor punog formata od 24.3 MP uparen je sa EXPEED 6 procesorom slike i omogućava ISO raspon od 50-102400, veliki dinamičkim opseg kao i brzinu fotografisanja od 4.5fps.

Dizajn senzora poseduje 273 tačke hibridnog autofokusnog sistema koji koristi faznu i kontrastu detekciju da bi brzo i precizno postigao fokus kako pri fotografisanju tako i pri snimanju video zapisa. Hibridni AF obezbeđuje glatko fokusiranje tokom snimanja. Pored toga, najnovija NIKKOR Z sočiva su optimizovana za tihi rad pri fokusiranju. AF za detekciju očiju omogućava vašem Nikon Z fotoaparatu da fokusira oko osobe ili životinje.

Stabilizacija slike na bazi senzora

Moćna stabilizacija slike (VR) u telu po 5 osa vam omogućava da fotografišete pri brzinama zatvarača do pet puta sporijim nego što bi u suprotnom bilo moguće. Bez obzira na to koji NIKKOR Z objektiv koristite, fotografije su oštre, a video zapis ne podrhtava.

Video zapis

Snimanje video zapisa je moguće pri UHD 4K (3840x2160) brzinama 30p, 25 ili 24p. Snimanje video zapisa u Full-HD rezoluciji od 1080p takođe je podržano sa brzinom do čak 60p za slow-motion efekte, a video fajlovi se mogu sačuvati na memorijskim karticama unutar kamere ili na opcioni eksterni čitač putem HDMI izlaza.

UHD 4K snimanje koristi 1.7x krop centralnog dela senzora, dok Full-HD snimanje koristu celu površinu senzora.

Time-lapse je takođe podržano.

Dizajn tela aparata

  • Integrisano 3.69m-dot OLED elektronsko tražilo sa 0.8x uvećanjem
  • Veliki LCD 3.2 inča sa 1.04 miliona tačaka nudi anti-refleksni dizajn za svetlu, živopisnu reprodukciju slike i snimanje uživo, a interfejs osjetljiv na dodir može se koristiti za intuitivno upravljanje i fokusiranje putem dodira.
  • Dva slota za SD memorijske kartice
  • Telo je izrađeno od legure magnezijuma i otporno je na vremenske uticaje
  • Punjenje baterije EN-EL15b koja obezbeđuje 470 snimaka sa jednim punjenjem je moguće u aparatu preko USB porta čak i dok aparat radi
  • Ugrađene Wi-Fi® i Bluetooth® veze olakšavaju deljenje, a aplikacija kompanije Nikon SnapBridge može da pretvori vaš telefon u moćan alat. Lako prebacujte fotografije i video zapise ili pretvorite pametni uređaj u daljinski monitor i upravljač.Nazad na kategoriju Mirrorless