Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon D5600 Telo


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 6272

24.2MP DX-Format CMOS Sensor. EXPEED 4 Image Processor. 3.2" 1.037m-Dot Vari-Angle Touchscreen. Full HD 1080p Video Recording at 60 fps. Multi-CAM 4800DX 39-Point AF Sensor. ISO 100-25600 and 5 fps Shooting. SnapBridge Bluetooth and Wi-Fi with NFC. Time-Lapse Movie Recording


Pozovite nas


PODSTAKNITE MAŠTU: NIKON D-SLR KVALITET SLIKE

Kada ste tip fotografa koji zapaža više od drugih, kvalitet slike vam je od neprikosnovenog značaja. Budući da ima veliki senzor slike DX formata od 24,2 megapiksela, D5600 može da snima najfinije detalje izvanrednom oštrinom i proizvodi kristalno jasne slike. Prijatelji i pratioci će na vašim snimcima videti tačno ono što ste i zamislili – bez izuzetka. ISO opseg od 100–25.600 i proširena ISO osetljivost od 6400 u režimu „Noćni pejzaž“ omogućavaju fotoaparatu da se lako nosi sa slabo osvetljenim scenama i uslovima lošeg osvetljenja. Program za obradu slike EXPEED 4 pruža vrhunsko smanjenje šuma, čak i pri visokim ISO vrednostima. Osim toga, uz širok opseg zamenljivih NIKKOR objektiva koji su vam na raspolaganju, slike sa izvanrednim zamućenjem pozadine i kontrastima raskošnih tonova su vam nadohvat ruke.

PREVIŠE DOBRO DA SE NE BI DELILO SA DRUGIMA: OSTANITE POVEZANI UZ SNAPBRIDGE

Povežite se i nadahnite druge dok delite slike D-SLR kvaliteta za svega nekoliko sekundi. Nikonova revolucionarna aplikacija SnapBridge koristi tehnologiju Bluetooth® low energy¹ za otvaranje stalne veze između fotoaparata D5600 i kompatibilnog pametnog uređaja. Povezivanje fotoaparata sa pametnim uređajem je jednostavno. Kada se završi, fotoaparat može da sinhronizuje fotografije sa vašim uređajem dok fotografišete, pri čemu ne morate svaki put ponovo da se povezujete. Svaki snimak koji napravite se odmah pojavljuje na telefonu ili tabletu, spreman za deljenje. A možete i ručno da prenosite filmove gde god poželite. Veza uz SnapBridge vam omogućava čak i da koristite pametni uređaj za daljinsko fotografisanje. Kako god da koristite SnapBridge, možete da nastavite sa korišćenjem pametnog uređaja bez ometanja i ne morate da brinete o pražnjenju baterije fotoaparata. Vaša perspektiva je jedinstvena: SnapBridge vam omogućava da je delite istog trenutka.

NIKON D-SLR: ISTINSKI OSEĆAJ FOTOGRAFISANJA

Savršene ergonomske karakteristike izuzetno lako prenosivog fotoaparata D5600 omogućavaju vam da se lako uživite u doživljaj fotografisanja. Kreirajte atraktivne kompozicije zahvaljujući optičkom tražilu visokog kvaliteta koje pruža izuzetno jasan prikaz kroz objektiv – kada želite da fokusirate subjekat, fotografisanje gledanjem kroz tražilo vam omogućava da blokirate sunčevu svetlost i sve što odvlači pažnju. Ujedno možete čvršće da držite fotoaparat kada koristite telefoto objektiv. Dobro pozicioniran komandni točkić i višenamenski birač olakšavaju promenu podešavanja tokom fotografisanja. Pomoću funkcije „Fn na dodir“ možete i da prilagođavate podešavanja preko velikog ekrana osetljivog na dodir, ne skidajući pogled sa tražila. Sa telom težine svega 415 g (približno)² i površinom monokok strukture ojačanom ugljenikom, ovaj fotoaparat je lagan i dovoljno izdržljiv da biste mogli da ga nosite svuda. Od poslednjih putnih avantura do užurbanih gradskih ulica, kada jednom savijete prste oko dubokog rukohvata ovog fotoaparata i počnete sa fotografisanjem, nećete želeti da se odvojite od njega.

ZABELEŽITE SVE ŠTO VIDITE NA NAČIN NA KOJI TO VIDITE: DELIMIČNO POKRETNI EKRAN OSETLJIV NA DODIR

Sada možete da fotografišete koristeći D-SLR koji vidi svet vašim očima – čak i kada ga posmatrate iz potpuno drugog ugla. Jednostavno preklopite, nagnite ili okrenite veliki, delimično pokretni ekran osetljiv na dodir od 8,1 cm (3,2 in) da biste kadrirali savršene snimke: jasno ćete videti bilo da je fotoaparat gore visoko, dole nisko ili dalje u nivou vašeg tela. Dodirom ekrana osetljivog na dodir možete da fokusirate i fotografišete, kao na pametnom telefonu. Možete i da koristite kontrole dodirom tokom fotografisanja pomoću tražila ili reprodukcije slike. Tokom fotografisanja pomoću tražila, unapređena funkcija „Fn na dodir“ je intuitivna alternativa komandnom točkiću ili višenamenskom biraču: sada možete da izaberete tačku fokusa ili prilagodite druga važna podešavanja, poput otvora blende, automatske osetljivosti i drugih, preko velikog ekrana osetljivog na dodir. Tokom reprodukcije slike, traka za pomeranje sa jedne slike na drugu, nasleđena od profesionalnih Nikon fotoaparata D5 i D500, omogućava vam da brzo pregledate slike. Osim toga, skupljanjem i širenjem prstiju možete da zumirate i brzo odsečete sliku.

NE PROPUSTITE NIŠTA: BRZINA I PRECIZNOST ZA BELEŽENJE SVAKE IDEJE

Kada imate dobro zapažanje, želite i fotoaparat koji ništa neće propuštati. Bilo da ste usred neke akcije ili fotografišete sa veće udaljenosti, izuzetno oštar sistem autofokusa (AF) fotoaparata D5600 će zaključati subjekat i zadržati ga u fokusu. AF sistem sa 39 tačaka fokusa pokriva široku oblast slike, a devet izuzetno preciznih unakrsnih senzora u centralnoj oblasti pruža veću preciznost. Tokom fotografisanja u živom prikazu slike, AF sa detekcijom kontrasta ovog fotoaparata omogućava vam da uvek precizno ciljate svoju metu. A kada se iznenada ukaže savršena prilika za fotografisanje, ovaj fotoaparat može da snima brzinom od čak pet slika u sekundi koja mu omogućava da beleži trenutke sa savršenom preciznošću.

FILMOVI KOJE ĆETE DELITI SA PONOSOM: D-MOVIE I INTERVALSKI FILM

Snimajte besprekorne Full HD video sekvence finih detalja koje ćete deliti sa ponosom. D-Movie omogućava snimanje pri broju slika u sekundi do 50p/60p. Kontinualni autofokus živog prikaza slike (režim „Stalni servo AF“) zadržava oštrinu subjekta, čak i prilikom brzih pokreta. Ako snimate sa kit objektivom AF-P NIKKOR, segment filma će biti praktično bez šuma zahvaljujući tihom ugrađenom koračnom motoru objektiva. Intervalski film, nasleđen od naprednih D-SLR fotoaparata kompanije Nikon, pretvara scene oblaka koji se polako kreću ili prepunih ulica u dramatične brze sekvence. Povrh toga, filmovi snimljeni fotoaparatom D5600 se lako dele preko veze koju omogućava SnapBridge na fotoaparatu.

UMETNIČKI PEČAT: KREATIVNE ALATKE UGRAĐENE U FOTOAPARAT

Povećajte efekat fotografija i filmova uz paletu kreativnih alatki ugrađenih u fotoaparat. Lako povećajte izražajnost svake slike nizom specijalnih efekata: možete da pregledate izabrani efekat u živom prikazu slike i da prilagodite njegov intenzitet pre snimanja. Za još veću kontrolu nad utiskom koji slike ostavljaju, snimajte koristeći podešavanja Picture Control za fino prilagođavanje podešavanja, poput kontrasta i zasićenosti. Picture Control postavka „Ravnomerno“ olakšava usavršavanje filmova u postprodukciji. Možete čak i da kreirate i sačuvate korisnički Picture Control za kompletno jedinstven utisak. Niz efekata u meniju retuširanja vam omogućava da brzo ulepšate scenu ili promenite atmosferu fotografija na samom fotoaparatu. Veza fotoaparata koju pruža SnapBridge vam omogućava da iskoristite prednosti pametnog telefona ili tableta i nastavite kreativni proces pomoću omiljenih aplikacija.

NIKKOR OBJEKTIVI: LEGENDARNE OPTIČKE PERFORMANSE

D5600 je kompatibilan sa celom paletom NIKKOR objektiva DX formata. Bez obzira na to kako svojim fotografskim okom vidite svet, imamo NIKKOR objektiv koji deli vašu viziju. Koristite brz osnovni objektiv za prelepo zamućenu pozadinu, telefoto objektiv za udaljene subjekte ili širokougaoni objektiv za dramatičnu kompoziciju. Za fotografisanje vam je na raspolaganju i širok izbor objektiva FX formata.

PROŠIRITE FOTOGRAFSKE HORIZONTE: NIKON DODATNA OPREMA

D5600 je deo beskrajno proširivog D-SLR sistema kompanije Nikon koji može da podrži svaku fotografsku ideju koju imate. Kada budete želeli da se upustite u istraživanje kreativnih mogućnosti osvetljenja, to lako možete da učinite uz Nikonove čuvene Speedlight bliceve. Ovi prenosivi blicevi omogućavaju rasipanje ili omekšavanje svetlosti, daju pečat slikama na dnevnoj svetlosti, poboljšavaju snimke u sumraku ili ističu detalje subjekta u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. Ako želite maksimalnu prenosivost, koristite kompaktni Speedlight blic SB-500 koji ima ugrađenu LED lampu jakog intenziteta idealnu za statične slike u krupnom planu ili snimanje filmova. Kada želite da snimite zvuk visokog kvaliteta, koristite opcionalni stereo mikrofon ME-1. Bez obzira na pravac u kom želite da se vaše fotografije kreću, Nikonove alatke će zadovoljiti sve vaše potrebe.Nazad na kategoriju DSLR