Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon D500


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4937

Ovaj DSLR APS-C (DX) formata predstavlja naslednika legendarnog Nikon D300S i u odnosu na njega donosi APS-C CMOS senzor od 20.9MP, koji je uparen sa novim procesorom koji krasi i Nikon D5 - EXPEED 5. Novi procesor donosi rafal od 10 fps i bafer sa memorijom za 200 RAW fotografija, dok ISO raspon iznosi 100-51.200 (proširivo do 50-1.640.000). Kao i D5, i novi D500 može da se pohvali fantastičnim AF sistemom od 153 tačke, od kojih je 99 krstastih, i senzorom za RGB merenje svetla od 180.000 piksela. Takođe, novi AF sistem poseduje i sopstveni namenski procesor, kako bi savladao ogroman broj informacija koje prikupljaju 153 AF tačke i senzor za RGB merenje svetla. Ovakva konfiguracija definitivno čini Nikon D500, zajedno sa D5, vodećim na svetskom tržištu kada je u pitanju fokus pri slabom svetlu. Odnos između Nikon D500 i Nikon D5 vrlo je sličan odnosu između Nikon D300S i Nikon D3S, gde DSLR model APS-C formata nudi isti AF sistem i slične opcije kao full-frame telo, sa nešto slabijom stopom rafala, ali i sa dosta manjim dimenzijama. Što se tiče video snimanja, Nikon D500 pravi fenomenalne 4K video zapise (3840 x 2160 sa 30 fps), dok se Full HD podrazumeva (1920 x 1080 sa 30 fps). Mnoge aspekte Full HD video snimanja D500 je preuzeo od sjajnog Nikon D810, kao što su nekomprimovani HDMI izlaz i Picture Controls, ali je pridodao i neke nove - time-lapse snimke i elektronsku redukciju vibracije (VR) u 3 ose bez obzira na to koji objektiv se koristi. Ono što je revolucionarno kod Nikon D500 i vredno pažnje jeste njegova bežična povezanost sa drugim uređajima. D500 poseduje ugrađeni Wi-Fi sa NFC podrškom; međutim, to nije sve. Zahvaljujući novoj opciji Nikon SnapBridge, fotoaparat je konstantno povezan sa kompatibilnim pametnim uređajem preko Bluetooth-a, što omogućava automatski transfer slika - vrlo slično kao kod Samsung NX1. Telo D500 napravljeno je od legure magnezijuma, izdržljivo je, zaptiveno i otporno na vremenske neprilike - u rangu pomenutog D810. Nema ugrađeni blic, ali zato može da se pohvali pokretljivim TFT LCD ekranom osetljivim na dodir, čija dijagonala iznosi 3.2" a rezolucija 2.359.000 tačaka. Kadriranje se još vrši i kroz optičko tražilo (pentaprizma) sa uvećanjem od 1x, a osim na SD/SDHC/SDXC kartice, podaci se beleže i na sjajne XQD (ima meste za dve memorijske kartice).


Pozovite nas

Vodeće performanse – fleksibilnost DX formata. Idite korak dalje uz D500.

Kao mlađi brat fotoaparata D5, Nikonove uzdanice FX formata, D500 pruža fenomenalne performanse i preciznost. Nikonov AF sistem nove generacije sa 153 tačke obezbeđuje izuzetno široko pokrivanje. Novi senzor slike i senzor za merenje pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja. Možete da fotografišete pri brzini do 10 fps, a bafer visokih performansi omogućava snimanje i do 200 NEF (RAW) slika tokom jednog brzog rafala. Ova kombinacija vam omogućava da pravite slike maksimalnog kvaliteta tokom neverovatnih 20 sekundi. A za snimatelje koji žele da pomeraju granice, D-Movie omogućava snimanje 4K/UHD filmova maksimalnog trajanja od 29 minuta i 59 sekundi u samom fotoaparatu.

Vodeće AF performanse: vrhunska preciznost

Budući da je opremljena istim AF sistemom kao D5, Nikonova uzdanica u FX formatu, D500, omogućava fokusiranje sa apsolutnom preciznošću, čak i u gotovo sasvim mračnim uslovima. Sa neverovatne 153 tačke fokusa i 99 unakrsnih senzora, ovaj fenomenalni AF sistem pruža neprevaziđeno pokrivanje koje obuhvata gotovo celu širinu slike u tražilu. AF osetljivost do -4 EV u centralnoj tački i -3 EV (ISO 100, 20°C) za sve druge tačke, omogućava superiorne performanse u uslovima slabog osvetljenja. Mali subjekti koji se kreću velikom brzinom mogu da se prate sa novim nivoom preciznosti, a subjekti na ivici slike se lako detektuju. Sistem se može konfigurisati podešavanjem pokrivanja od 153, 72 i 25 tačaka u kontinualnom AF režimu. Sve 153 tačke fokusa su kompatibilne sa AF NIKKOR objektivima sa otvorom blende od f/5,6 ili većim, a 15 centralnih tačaka fokusa funkcioniše sa efektivnim otvorom blende od f/8.

Idite korak dalje: brzina definisanja slika

Uz dinamične performanse fotoaparata D500 lako se beleže prelomni trenuci. Možete da snimate pri brzini od 10 fps sa AE/AF praćenjem ili sa podignutim ogledalom. AF praćenje i vidljivost tražila su značajno poboljšani pri fotografisanju sportskih događaja ili bilo koje scene u kojoj subjekti naglo menjaju smer. Zahvaljujući novoj AF ASIC jedinici, automatskom fokusu se uvek dodeljuju maksimalne performanse. Brži mehanizmi zatvarača i ogledala značajno smanjuju vreme zatamnjenja tražila tokom rafalnog snimanja velike brzine. Bafer fotoaparata visokih performansi omogućava snimanje i do 200 NEF (RAW) ili velikih JPEG slika tokom jednog rafala. Dva slota za kartice (jedan za XQD kartice i jedan za SD UHS II kartice) lako obezbeđuju neverovatne brzine fotografisanja fotoaparata i osiguravaju da se bafer trenutno prazni za sledeći rafal. USB 3.0 port omogućava brz prenos velikih količina podataka, a ugrađena Wi-Fi funkcija fotoaparata je zaslužna za brz, bežični prenos slika. Za one koji traže rešenje za još brži prenos, D500 je kompatibilan i sa opcionalnim predajnikom WT-7A koji omogućava prenos datoteka na FTP server ili računar brzinom i do 866,7 Mbps.

Ne propustite priliku za snimak: moćni senzor za merenje i senzor slike

Bez obzira na to da li snimate geparda u trku ili ključni trenutak događaja X Games, uz D500 ćete uvek napraviti željeni snimak. I to ne bilo kakav snimak. CMOS senzor slike DX formata od 20,9 MP i RGB senzor za merenje od 180.000 piksela pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja sa raskošnom gradacijom tonova. D500 poseduje i nagibni LCD monitor osetljiv na dodir od 8,0 cm (3,2 in.) sa brzim odzivom i 2.359.000 tačaka, koji vam pruža slobodu da snimate iz visokih ili niskih uglova. Na licu mesta lako možete da pregledate i birate ključne slike, kao i da unosite podatke o autoru, lokaciji, mreži, IPTC informacije i informacije o autorskim pravima. Snimajte u živom prikazu slike i možete putem dodira da podesite tačku fokusa, okinete ili dobijete podatke o zapamćenoj postavci spot balansa bele, na osnovu izabrane oblasti na slici. Za još veću kontrolu, Picture Control 2.0 olakšava definisanje parametara, bilo da snimate statične slike ili video zapise. Olakšajte postprodukciju uz prethodno podešenu postavku „Ravnomerno“ koja obezbeđuje maksimalan dinamički opseg, dok postavka „Jasnoća“ omogućava fino podešavanje detalja.

Hrabri u mraku: napravite snimke koje drugi ne mogu ni da vide

Teški uslovi osvetljenja ne plaše D500. Zahvaljujući izuzetno širokom ISO opsegu, ovaj fotoaparat otvara svet novih mogućnosti fotografisanja u mračnim okruženjima i neverovatno dobro izlazi na kraj sa svetlijim delovima. Nikonov novi EXPEED 5 sistem za obradu slike obezbeđuje neprevaziđeno visok kvalitet slike u celom standardnom ISO opsegu od 100 do 51.200. Fini šum je drastično smanjen, pa čak i isečene slike snimljene pri visokim ISO vrednostima zadržavaju svoj kvalitet. ISO opseg možete i da smanjite na ISO 50 (ekvivalentno), do postavke „Niska 1“ ili povećate na neverovatnih ISO 1.640.000 (ekvivalentno), do postavke „Visoka 5“. Zajedno sa AF sistemom fotoaparata, koji radi u gotovo sasvim mračnim uslovima (-4 EV u centralnoj tački), postavka „Visoka 5“ vam omogućava da fotografišete u situacijama u kojima do sada možda niste pokušavali. Ove zapanjujuće visoke ISO vrednosti, koje omogućavaju snimanje slika u boji bez blica, pogodne su i za posebne svrhe, u oblasti nadzora i bezbednosti.

Bioskopske 4K/UHD performanse

Kao prvi Nikon D-SLR fotoaparat DX formata koji snima 4K/UHD filmove visoke definicije u samom fotoaparatu, D500 pruža potpuno nov nivo fleksibilnosti snimanja filmova. 4K/UHD filmovi (3840x2160 piksela) maksimalnog trajanja od 29 minuta i 59 sekundi mogu da se snimaju pri brzini od 30p/25p/24p sa izvornim isecanjem piksela tačku po tačku koje pruža najviši kvalitet slike. Full HD (1080p) video zapisi mogu da se snimaju sa brojem slika u sekundi i do 50p/60p u više formata senzora za isecanje, uključujući izvorno isecanje Full HD piksela. Nikonova funkcija elektronskog smanjenja vibracije dramatično umanjuje efekte podrhtavanja fotoaparata prilikom snimanja Full HD filmova iz ruke. Kada snimate u M režimu, osetljivost za sve rezolucije video zapisa i režime isecanja može da se podešava od ISO 100 sve do postavke „Visoka 5“. Automatska kontrola ISO osetljivosti dozvoljava ISO 200 do postavke „Visoka 5“ i omogućava vam da podešavate maksimalne ISO vrednosti sa kojima želite da radite. Fotoaparat nudi čist HDMI izlaz: čak i 4K/UHD filmovi mogu da se snimaju na memorijsku karticu ili prebacuju bez kompresije na HDMI izlaz sa 8-bitnim 4:2:2 YCbCr formatom. HDMI izlaz je dostupan za sve rezolucije filmova tokom daljinskog snimanja. Druge funkcije uključuju ugrađeni tajmer za podešavanje intervala i funkciju serije intervala 4K/UHD kvaliteta.

Fleksibilnost DX formata: izdržljivost prema vašim potrebama

Kao mlađi brat fotoaparata D5, D500 uvek pruža vrhunske performanse kada fotografišete u ekstremnim uslovima. Lagano, izdržljivo telo je smešteno u čvrsto metalno kućište sastavljeno od delova izrađenih od otporne legure magnezijuma i ugljeničnih vlakana. Svi spojevi, dugmad i točkići su u potpunosti zaštićeni od svih vremenskih uslova. Energetski efikasan dizajn pruža maksimalan broj snimaka između punjenja baterije. Opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D17 podržava tri različita izvora napajanja baterije i omogućava lakše rukovanje fotoaparatom tokom vertikalnog fotografisanja. Sa druge strane, zatvarač visokih performansi je testiran do 200.000 ciklusa.

NIKKOR objektivi: prednost telefoto fotografisanja u DX formatu

Nikonovi legendarni NIKKOR objektivi pružaju neprikosnovenu jasnoću i svestranost. D500 je kompatibilan sa celom paletom DX NIKKOR objektiva, a faktor isecanja od 1,5x DX senzora fotoaparata pruža telefoto efekat pri fotografisanju pomoću FX objektiva. Uparite D500 sa AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR objektivom i vidni ugao pri telefoto postavci je ekvivalentan onom kod D-SLR fotoaparata FX formata sa telefoto objektivom od 600 mm. U poređenju sa kombinacijom pune slike, ovim se smanjuje i težina i dužina telefoto konfiguracije za približno pola – ozbiljna prednost ako želite da putujete rasterećeno. Sada možete da se projektujete u srce dešavanja ili da približite fokus do same ivice teško pristupačnog ptičjeg gnezda, bez problema pri rukovanju koji se vezuju za teži profesionalni komplet.

Obasjavanje senki

D500 je u potpunosti kompatibilan sa Nikonovim priznatim sistemom iTTL/Creative Lighting System i Nikonovim novim sistemom radio kontrolisanog naprednog bežičnog osvetljenja. To znači da možete lako da ga koristite sa Speedlight blicevima, kao što su profesionalni SB-910, kompaktni SB-700 ili SB-5000, koji koristi tehnologiju radio kontrole. U kombinaciji sa opcionalnim primopredajnikom WR-R10, D500 može da kontroliše i bežično pokreće do šest grupa jedinica SB-5000 iz druge prostorije, po uglovima ili napolju na jarkoj sunčevoj svetlosti.

Održavajte stalnu vezu između fotoaparata i pametnih uređaja uz SnapBridge

D500 je prvi Nikon D-SLR fotoaparat koji je kompatibilan sa aplikacijom SnapBridge. Ova pametna Nikon aplikacija pomoću tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) održava stalnu vezu između fotoaparata i pametnog telefona ili tableta uz malu potrošnju energije. Možete automatski da sinhronizujete snimke sa pametnim uređajem dok fotografišete, ne prazneći bateriju fotoaparata. Veličina slika sinhronizovanih tokom fotografisanja se menja na 1920x1080 piksela – idealnu veličinu za skladištenje na pametnim telefonima i društvene medije. Pomoću pametnog uređaja možete i da kontrolišete ključne funkcije fotoaparata i lako postavljate geografske oznake na slike. Osim toga, svaki put kada se nađete na novoj lokaciji, SnapBridge automatski ažurira fotoaparat koristeći lokalno i UTC vreme na osnovu GPS informacija na pametnom uređaju. Snimci će biti pravilno poređani po datumu bez obzira na to koliko vremenskih zona promenite. Zahvaljujući ugrađenoj NFC (Near Field Communication – komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima) tehnologiji fotoaparata D500, lako možete da povežete fotoaparat sa pametnim uređajem da biste prvi put aktivirali SnapBridge.

  • Tip

  • Jednooki refleksni digitalni fotoaparat

  • Bajonet

  • Nikon F bajonet (sa AF priključkom i AF kontaktima)

  • Efektivni vidni ugao

  • Nikon DX format; žižna daljina u formatu od 35 mm [135] ekvivalentna vrednosti od približno 1,5x žižne daljine objektiva sa vidnim uglom FX formata

  • Senzor slike

  • DX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm

  • Ukupan broj piksela

  • 21,51 milion

  • Sistem za uklanjanje prašine

  • Referentni podaci o čišćenju senzora slike i softverskom uklanjanju tragova prašine na senzoru sa slike (potreban je Capture NX-D softver)

  • Efektivni pikseli

  • 20,9 miliona

  • Veličina slike (pikseli)

  • DX (24 x 16) oblast slike: (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856; 1,3x (18 x 12) oblast slike: (L) 4272 x 2848, (M) 3200 x 2136, (S) 2128 x 1424; fotografije sa DX oblašću slike napravljene tokom snimanja filma: (L) 5568 x 3128, (M) 4176 x 2344, (S) 2784 x 1560; fotografije sa 1,3x oblašću slike napravljene tokom snimanja filma: (L) 4272 x 2400, (M) 3200 x 1800, (S) 2128 x 1192; fotografije napravljene tokom snimanja filma sa veličinom slike od 3840 x 2160: 3840 x 2160

  • Skladištenje - Format datoteke

  • NEF (RAW): 12-bitna ili 14-bitna (kompresovano bez gubitka, kompresovano ili nekompresovano); dostupna je velika, srednja i mala (srednje i male slike se snimaju pri 12-bitskoj dubini uz kompresiju bez gubitka), TIFF (RGB), JPEG: JPEG osnova usaglašena sa finom (približno 1: 4), normalnom (približno 1: 8) ili osnovnom (približno 1: 16) kompresijom; dostupna je kompresija optimalnog kvaliteta, NEF (RAW)+JPEG: Jedna fotografija snimljena i u NEF (RAW) i u JPEG formatu

  • Picture Control sistem

  • Standardno, Neutralno, Živo, Monohrom, Portret, Pejzaž, Ravnomerno, izabrana opcija za Picture Control se može izmeniti; skladište za korisnički Picture Control

  • Mediji za skladištenje

  • XQD, SD, SDHC (u skladu sa UHS-II standardom), SDXC (u skladu sa UHS-II standardom)

  • Dva slota za kartice

  • 1 XQD kartica i 1 Secure Digital (SD) kartica; svaka kartica može da se koristi kao osnovni ili rezervni medijum za skladištenje ili kao zaseban medijum za skladištenje NEF (RAW) i JPEG slika; slike mogu da se kopiraju sa jedne kartice na drugu.

  • Sistem datoteka

  • DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge

  • Tražilo

  • Jednooko refleksno tražilo u obliku pentaprizme u nivou oka

  • Pokrivanje slike

  • DX (24 x 16) oblast slike: Pribl. 100% horizontalno i 100% vertikalno, 1,3x (18 x 12) oblast slike: Pribl. 98% horizontalno i 98% vertikalno

  • Uvećanje

  • Pribl. 1,0 x (objektiv od 50 mm f/1,4 sa fokusom u beskonačnosti, -1,0 m-1)

  • Rastojanje oka od okulara

  • 16 mm (-1,0 m-1; od centralne površine sočiva okulara tražila)

  • Podešavanje dioptrije

  • od -2 do +1 m-1

  • Mat staklo

  • Tip B BriteView Clear Matte Mark II mat staklo sa oznakama AF oblasti (moguće je prikazati mrežu za kadriranje)

  • Refleksno ogledalo

  • Tip sa brzim vraćanjem

  • Prikaz dubinske oštrine

  • Da, pritiskom na dugme Pv (prikaz dubinske oštrine) otvor blende objektiva se smanjuje na vrednost koju bira korisnik (režimi A i M) ili fotoaparat (režimi P i S)

  • Otvor blende objektiva

  • Trenutno vraćanje, elektronski kontrolisano

  • Kompatibilni objektivi

  • Kompatibilan sa AF NIKKOR objektivima, uključujući objektive tipa G, E i D (neka ograničenja važe za PC objektive) i DX objektive, AI-P NIKKOR objektivima i AI ne-CPU objektivima (samo režimi ekspozicije A i M). Ne mogu se koristiti IX NIKKOR objektivi, objektivi za F3AF i ne-AI objektivi. Elektronski daljinomer može da se koristi sa objektivima koji imaju maksimalni otvor blende od f/5,6 ili veći (elektronski daljinomer podržava 15 tačaka fokusa sa objektivima koji imaju maksimalni otvor blende od f/8, pri čemu je 9 tačaka dostupno za izbor).

  • Tip zatvarača

  • Elektronski kontrolisan mehanički zatvarač sa vertikalnim kretanjem, postavljen ispred žižne ravni; elektronski zatvarač prednje zavese dostupan u režimu okidanja sa podignutim ogledalom

  • Brzina zatvarača

  • od 1/8000 do 30 s, u koracima od 1/3, 1/2 ili 1 EV, beskonačna ekspozicija, beskonačno (Time), X250

  • Brzina sinhronizacije blica

  • X = 1/250 s; sinhronizuje se sa zatvaračem pri brzini od 1/250 s ili manjoj

  • Režim okidanja

  • S (pojedinačna slika), CL (kontinualna mala brzina), CH (kontinualna velika brzina), Q (tiho okidanje), samookidač, MUP (sa podignutim ogledalom), Qc (tiho kontinualno okidanje)

  • Brzina kontinualnog fotografisanja

  • 10 fps, CL: 1–9 fps, CH: 10 fps, Qc: 3 fps

  • Samookidač

  • 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1–9 ekspozicija u intervalima od 0,5, 1, 2 ili 3 s

  • Merenje ekspozicije

  • TTL merenje ekspozicije uz korišćenje RGB senzora sa približno 180.000 piksela

  • Metod merenja

  • Matrix: 3D color matrix metering III (objektivi tipa G, E i D); color matrix metering III (ostali CPU objektivi); color matrix metering kod ne-CPU objektiva ukoliko korisnik navede podatke o objektivu; Prioritet centra: Prioritet od 75% unutar kruga od 8 mm u centru slike. Prečnik kruga se može izmeniti na 6, 10 ili 13 mm ili prioritet može da se zasniva na proseku cele slike (ne-CPU objektivi koriste krug od 8 mm); Spot: Merenje se obavlja unutar kruga od 3,5 mm (približno 2,5% slike), centriranog na izabranu tačku fokusa (odnosno na centralnu tačku fokusa pri korišćenju ne-CPU objektiva); Prioritet svetlijeg dela: Dostupan je sa objektivima tipa G, E i D

  • Opseg merenja (ISO 100, f/1,4 objektiv, 20°C)

  • Matrix merenje ili merenje sa prioritetom centra: od -3 do +20 EV; Spot merenje: 2–20 EV; Merenje sa prioritetom svetlijeg dela: 0–20 EV

  • Režim

  • Automatski programirano sa fleksibilnim programom (P); automatski sa prioritetom zatvarača (S); automatski sa prioritetom blende (A); manuelno (M)

  • Korekcija ekspozicije

  • od -5 do +5 EV, u koracima od 1/3, 1/2 ili 1 EV

  • Zaključavanje ekspozicije

  • Detektovana vrednost osvetljenosti se zaključava

  • ISO osetljivost

  • ISO 100–51.200, u koracima od 1/3, 1/2 ili 1 EV. Može se postaviti i na približno 0,3, 0,5, 0,7 ili 1 EV (ekvivalentno osetljivosti ISO 50) ispod ISO 100 ili na približno 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 ili 5 EV (ekvivalentno osetljivosti ISO 1.640.000) iznad ISO 51.200, a dostupna je i automatska kontrola ISO osetljivosti

  • Aktivni D-Lighting

  • Na raspolaganju su sledeće opcije: „Automatski“, „Izuzetno visoko“, „Visoko“, „Normalno“, „Nisko“ i „Isključeno“

  • Autofokus

  • Multi-CAM 20K modul sa senzorom za autofokus sa TTL detekcijom faze, finim podešavanjem i 153 tačke fokusa (uključujući 99 unakrsnih senzora i 15 senzora koji podržavaju f/8), pri čemu je 55 (35 unakrsnih senzora i 9 f/8 senzora) dostupno za izbor

  • Opseg detekcije

  • od -4 do +20 EV (ISO 100, 20°C)

  • Elektromotor objektiva

  • Pojedinačni servo AF (AF-S), kontinualni servo AF (AF-C), intuitivno praćenje fokusa se automatski aktivira u skladu sa statusom subjekta, Manuelni fokus (M): može da se koristi elektronski daljinomer

  • Fokusne tačke

  • 153 tačke fokusa, pri čemu je 55 ili 15 dostupno za izbor

  • Režim AF oblasti

  • AF u jednoj tački, dinamička oblast AF u 25, 72 ili 153 tačke, 3D praćenje, grupna AF oblast, automatska AF oblast

  • Zaključavanje fokusa

  • Fokus može da se zaključa kada se dugme okidača pritisne do pola (pojedinačni servo AF) ili pritiskom na središnji deo pomoćnog selektora

  • Kontrola blica

  • TTL: i-TTL kontrola blica korišćenjem RGB senzora sa približno 180K (180.000) piksela; i-TTL balansirani fleš za digitalne SLR fotoaparate se koristi sa matrix merenjem, merenjem sa prioritetom centra i merenjem sa prioritetom svetlijeg dela, standardni i-TTL balansirani fleš za digitalne SLR fotoaparate sa spot merenjem

  • Režim blica

  • Sinhronizacija sa prednjom zavesom, spora sinhronizacija, sinhronizacija sa zadnjom zavesom, smanjenje efekta crvenih očiju, smanjenje efekta crvenih očiju sa sporom sinhronizacijom, spora sinhronizacija sa zadnjom zavesom, isključeno; podržana je auto FP brza sinhronizacija

  • Korekcija snage blica

  • od -3 do +1 EV, u koracima od 1/3, 1/2 ili 1 EV

  • Indikator spremnosti blica

  • Svetli kada je opcioni blic u potpunosti napunjen; treperi nakon što blic bljesne punim intenzitetom

  • Stopica za blic i opremu

  • ISO 518 šina za blic sa sinhro i kontaktima za podatke, kao i sa otvorom za zaključavanje

  • Nikon Creative Lighting System

  • i-TTL kontrola blica, radio kontrolisano napredno bežično osvetljenje, optički kontrolisano napredno bežično osvetljenje, modelirajuće osvetljenje, FV zaključavanje, Color Information Communication, auto FP brza sinhronizacija, AF-assist za višeoblasni AF, objedinjena kontrola blica

  • Sinhro kontakt

  • Terminal za sinhronizaciju ISO 519 sa navojem za zaključavanje

  • Balans bele

  • Automatski (3 tipa), inkadescentno, fluorescentno (7 tipova), direktna sunčeva svetlost, blic, oblačno, hlad, zapamćeno manuelno (može se uskladištiti do 6 vrednosti, merenje spot balansa bele je dostupno tokom živog prikaza slike), izbor temperature boje (od 2500 K do 10.000 K), sve sa finim podešavanjem.

  • Bracketing balansa bele

  • Ekspozicija, Blic, Balans bele, ADL

  • Živi prikaz slike – Režimi

  • Živi prikaz slike fotografije, živi prikaz slike filma

  • Živi prikaz slike – Elektromotor objektiva

  • Autofokus (AF): Pojedinačni servo AF (AF-S); stalni servo AF (AF-F); Manuelni fokus (M)

  • Živi prikaz slike – Režim AF oblasti

  • AF sa prioritetom lica, AF sa širokom oblašću, AF sa normalnom oblašću, AF sa praćenjem subjekta

  • Živi prikaz slike - Autofokus

  • AF sa detekcijom kontrasta bilo gde na slici (fotoaparat automatski bira tačku fokusa kada su izabrane opcije AF sa prioritetom lica ili AF sa praćenjem subjekta)

  • Film - Merenje

  • TTL merenje ekspozicije pomoću glavnog senzora slike

  • Film - Metod merenja

  • Matrix, prioritet centra ili prioritet svetlijeg dela

  • Film – Veličina slike (u pikselima) i broj slika u sekundi

  • 3840 x 2160 (4K UHD): 30p (progresivno skeniranje), 25p, 24p, 1920 x 1080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p, 1280 x 720: 60p, 50p, stvarni broj slika u sekundi za 60p, 50p, 30p, 25p i 24p je 59,94, 50, 29,97, 25 i 23,976 fps, tim redom; (Fine) visok kvalitet je dostupan sa svim veličinama slike, normalan kvalitet je dostupan sa svim veličinama, osim 3840 x 2160

  • Film - Format datoteke

  • MOV

  • Film - Kompresija video zapisa

  • H.264/MPEG-4 napredno kodiranje video zapisa

  • Film - Format zvučnog zapisa

  • Linearni PCM

  • Film – Uređaj za snimanje zvuka

  • Ugrađeni stereo ili eksterni mikrofon; podesiva osetljivost

  • Film - ISO osetljivost

  • Režimi ekspozicije P, S i A: Automatska kontrola ISO osetljivosti (ISO 100 do vrednosti „Visoka 5“) sa mogućnošću izbora gornje granice, režim ekspozicije M: Dostupna je automatska kontrola ISO osetljivosti (ISO 100 do vrednosti „Visoka 5“) sa mogućnošću izbora gornje granice; manuelni izbor (ISO 100–51.200 u koracima od 1/3, 1/2 ili 1 EV) sa dodatnim dostupnim opcijama ekvivalentnim vrednosti od približno 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 ili 5 EV (ekvivalentno osetljivosti ISO 1.640.000) iznad ISO 51.200

  • Ostale opcije

  • Označavanje indeksa, intervalski filmovi, elektronsko smanjenje vibracije

  • Monitor

  • Nagibni TFT LCD monitor dijagonale 8 cm (3,2 inča) osetljiv na dodir sa približno 2.359.000 tačaka, uglom gledanja od 170°, približno 100% pokrivanja slike i manuelnom kontrolom svetline monitora

  • Reprodukcija

  • Reprodukcija punih slika i sličica (4, 9 ili 72 slike) sa zumiranjem reprodukcije, reprodukcija filma, projekcije slajdova fotografija i/ili filma, prikaz histograma, prikaz svetlijih delova, informacije o fotografiji, prikaz podataka o lokaciji, automatsko rotiranje slike, ocenjivanje slika i ugrađivanje i prikaz IPTC informacija

  • USB

  • SuperSpeed USB (USB 3.0 Micro-B konektor); preporučuje se povezivanje sa ugrađenim USB portom

  • HDMI izlaz

  • HDMI konektor tipa C

  • Audio ulaz

  • Stereo mini-pin džek (prečnik od 3,5 mm; podržano priključno napajanje)

  • Audio izlaz

  • Stereo mini-pin džek (prečnik od 3,5 mm)

  • Priključci za dodatnu opremu

  • Desetopinski konektor: može se koristiti za povezivanje opcionalnog daljinskog upravljača, kontrolera WR-R10 (potreban je adapter WR-A10) ili bežičnog daljinskog kontrolera WR-1, GP-1/GP-1A GPS jedinice ili GPS uređaja u skladu sa NMEA0183 verzijom 2.01 ili 3.01 (potreban je GPS adapter kabl MC-35 i kabl sa D-sub 9-pinskim konektorom)

  • Wi-Fi (bežična LAN mreža) standardi

  • IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

  • Wi-Fi (bežična LAN mreža) bezbednost

  • Autentifikacija: Otvoreni sistem, WPA2-PSK

  • NFC - Način funkcionisanja

  • NFC Forum oznaka tipa 3

  • Wi-Fi (bežična LAN mreža) komunikacioni protokoli

  • Bluetooth specifikacije – verzija 4.1

  • Podržani jezici

  • arapski, bengalski, bugarski, kineski (pojednostavljeni i tradicionalni), češki, danski, holandski, engleski, finski, francuski, nemački, grčki, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, korejski, marati, norveški, persijski, poljski, portugalski (portugalski i brazilski), rumunski, ruski, srpski, španski, švedski, tamilski, telugu, tajski, turski, ukrajinski, vijetnamski

  • Baterija

  • Jedna punjiva Li-jonska baterija EN-EL15

  • Nosač baterija

  • Opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D17 sa jednom punjivom Nikon Li-jonskom baterijom EN-EL18a ili EN-EL18 (dostupna zasebno), jednom punjivom Nikon Li-jonskom baterijom EN-EL15 ili osam AA alkalnih, Ni-MH ili litijumskih baterija. Neophodan je poklopac ležišta baterije BL-5 kada se koriste baterije EN-EL18a ili EN-EL18.

  • AC adapter

  • EH-5b AC adapter; zahteva EP-5B priključak napajanja (oba su dostupna zasebno)

  • Utičnica za stativ

  • 1/4 inča (ISO 1222)

  • Dimenzije (Š x V x D)

  • Pribl. 147 x 115 x 81 mm

  • Težina

  • Pribl. 860 g sa baterijom i XQD memorijskom karticom, ali bez poklopca tela; približno 760 g (samo telo fotoaparata)

  • Radno okruženje – Temperatura

  • 0°C–40°C

  • Radno okruženje – Vlažnost

  • 85% ili manje (bez kondenzacije)

  • Dodatna oprema u kompletu

  • Poklopac tela BF-1B, punjiva Li-jonska baterija EN-EL15 sa poklopcem izvoda, punjač baterije MH-25a (isporučuje se uz AC zidni adapter ili napojni kabl čiji tip i oblik varira u zavisnosti od zemlje ili regiona prodaje), držač za USB kabl, držač za HDMI kabl, USB kabl UC-E22, kaiš AN-DC17Nazad na kategoriju DSLR (Digital single-lens reflex)