Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon Speedlight SB-300


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4312

Svestran i jednostavan Speedlight blic, kompatibilan sa Nikon D-SLR modelima i COOLPIX fotoaparatima opremljenim sa šinom za blic i opremu.


€ 139,00

Nikon  najavljuje novi blic namenjen početnicima, Nikon SB-300.

 Nikon Speedlight SB-300

Budući da je kompaktan, lagan i svestran, ovaj prenosivi Speedlight blic je idealan za fotografe koji su početnici, te žele da prevaziđu ograničenja ugrađenog blica na fotoaparatu i istraže kreativnije mogućnosti osvetljenja. Kompatibilan sa Nikon D-SLR i COOLPIX fotoaparatima opremljenim stopicom za blic i dodatnu opremu, on pruža kontrolu kvaliteta i usmerenja osvetljenja kako bi se napravile izražajne slike.

 

Budući da je izuzetno lak za korišćenje, čak i za početnike, SB-300 će podstaći nove fotografe da razvijaju svoju kreativnost, omogućavajući jednostavno pravljenje izražajnih slika na dnevnoj svetlosti, isticanje detalja subjekta i u uslovima lošeg pozadinskog osvetljenja ili umekšavanje svetla „odbijanjem“ svetlosti blica o plafon.

 

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, dodatnu opremu i softver u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Blicevi omogućavaju više od pukog osvetljavanja subjekata u mračnim okruženjima, a novi SB-300 pruža fotografima u razvoju mogućnost da se u to i sami uvere. Pomoću njega korisnici mogu na jednostavan način da kontrolišu osvetljenje u okolnostima u kojima ambijentalno ili prirodno osvetljenje dolaze iz neželjenog ugla ili nisu željene boje, topline i intenziteta. Čak i ako tek počinjete da se bavite fotografisanjem pomoću blica i radite u teškim uslovima osvetljenja, moći ćete da savladate neposlušnu svetlost i napravite slike upravo onako kako ste to zamislili.“

 

Kontrola osvetljenja

Fotografija je umetnost kreiranja slika pomoću svetlosti, a SB-300 obezbeđuje jednostavan i pristupačan način istraživanja uticaja koje spoljni blic može da ima na kvalitet slika. Sa vodećim brojem od 18/59 (m/ft pri ISO 100), možete da osvetlite udaljene subjekte i pri slabom osvetljenju, da ga koristite kao dopunski fleš kako biste istakli diskretne detalje subjekta i omekšali oblasti u senci stvorene ambijentalnim osvetljenjem, odnosno da kompenzujete jako pozadinsko osvetljenje.

 

Raznovrstan

Glava blica može da se nagne pod uglom i do 120°, pružajući vam veću fleksibilnost pri fotografisanju raznovrsnih scena. Izbegavajte neizražajne slike „odbijanjem“ svetlosti blica o plafon ili zidove, te nagnite glavu blica kako biste prikazali subjekt mekšeg, prirodnijeg izgleda i kreirali prelepe portrete u zatvorenom. Podrška za Nikonovu i-TTL kontrolu blica omogućava optimalni balans automatskog blica, a korisnici D-SLR fotoaparata sa lakoćom mogu da podešavaju sporu sinhronizaciju, smanjenje efekta crvenih očiju i ostale režime blica na telu fotoaparata kako bi postigli osvetljenje prirodnog izgleda.

 

Lak

SB-300 pruža značajnu snagu osvetljenja u malom pakovanju, što ga čini savršenim saputnikom na putovanjima. Fotografisanje pomoću blica je lako – samo ga direktno postavite na stopicu za blic na fotoaparatu i uključite ga. Nema potrebe da isprobavate i tumačite nepoznate menije. Budući da se napaja pomoću dve baterije AAA veličine, lako dostupne širom sveta, korisnici mogu da uživaju u fotografisanju pomoću SB-300 blica gde god da idu.

Uz SB-300 se dobija i mekana torbica.

Glavne funkcije

Prenosivi blic: Sjajan deo kompleta koji treba imati pri ruci kada vam je potrebno dodatno osvetljenje ili kada fotografijama želite da date lični, kreativni pečat. Kompatibilan sa i-TTL blicem.

Kompatibilan sa Nikon D-SLR i COOLPIX fotoaparatima koji imaju šinu za blic i opremu.

Svestrana pokrivenost: Vodeći broj od 18/59 (m/ft pri ISO 100) omogućava vam da osvetlite udaljene subjekte i u uslovima slabog osvetljenja.

Usmeravanje osvetljenja: Glavu blica je moguće nagnuti do ugla od 120°, što vam pruža slobodu da svetlost uperite pod željenim uglom. Budite kreativni i snimajte fotografije „odbijanjem“ svetlosti blica od plafona ili zidova.

 

Jednostavno rukovanje: Jedinicom se lako rukuje i direktno se postavlja na stopicu za blic i opremu na fotoaparatu.

Funkcija isključenja usled pregrevanja: Sprečava oštećenja blica usled pregrevanja tokom aktiviranja velikog intenziteta.

Baterije AAA veličine: SB-300 se napaja preko dve baterije AAA veličine, lako dostupne širom sveta.

Firmver se ažurira preko tela fotoaparata.Nazad na kategoriju Blicevi za fotoaparate