Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

BEOGRAD

011/40-454-10

011/40-454-11

063/237-971

063/218-025

NOVI SAD

021/522-778

063/260-828

Kako do nas? Klikni ovde

Nikon SB-500 Speedlight


Proizvođač: Nikon
Pozovite nas za najbolju cenu i azurnu informaciju o stanju.
Šifra Proizvoda: 4638

Prenosivi SB-500 predstavlja sjajan dodatak za osvetljenje, namenjen kako fotografima, tako i snimateljima, koji omogućava izuzetno praktičan način kontrolisanja kvaliteta i usmeravanja svetlosti.


Pozovite nas

Prenosivi SB-500 predstavlja sjajan dodatak za osvetljenje, namenjen kako fotografima, tako i snimateljima, koji omogućava izuzetno praktičan način kontrolisanja kvaliteta i usmeravanja svetlosti. Prvi put kod modela kompanije Nikon, LED lampa velikog intenziteta je ugrađena u prednji deo jedinice, što Speedlight blic čini pametnim izborom kada želite fleksibilnost snimanja filmova, a da pri tom ne morate da nosite dodatnu opremu za osvetljenje.

Kompatibilan sa Nikon D-SLR fotoaparatima i određenim COOLPIX fotoaparatima, kao i sistemom Nikon Creative Lighting System, SB-500 omogućava i bežičnu kontrolu više bliceva. Glava blica i LED lampa pokrivaju širok vidni ugao od 24 mm u FX formatu, a intuitivne kontrole na poleđini jedinice omogućavaju jednostavno rukovanje.

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Tokom poslednjih nekoliko godina, fotografska oprema je prošla kroz značajnu transformaciju, pri čemu su fotoaparati za snimanje statičnih slika počeli da preuzimaju ulogu moćnih video kamera. U želji da zadovoljimo potrebe naših klijenata za snimanjem video zapisa sa namenskom perifernom opremom, modelom SB-500 smo pokušali da odgovorimo na izazove osvetljenja video snimaka u kompaktnom i pristupačnom paketu jednostavnom za rukovanje koji ne umanjuje fotografske mogućnosti osvetljenja jedinice. Klijenti dobijaju proizvod koji je izuzetno fleksibilan i, pre svega, zabavan za korišćenje. To je sjajna alatka za kreiranje statičnih slika ili filmova koji izgledaju kao profesionalni.“

Ugrađena LED lampa

Zahvaljujući LED lampi velikog intenziteta (100 lx) na prednjem delu blica, SB-500 predstavlja pametan izbor za snimatelje ili fotografe kojima je potrebno dodatno osvetljenje. Idealan je za snimanje filmova u nedovoljno osvetljenim okruženjima i može da bude izuzetno koristan pri snimanju statičnih slika u krupnom planu. Kada se koristi sa kompatibilnim fotoaparatima, informacije o bojama LED lampe mogu da se prenose zajedno sa informacijama blica, pri čemu kontrola temperature boje ima centralnu vrednost od 5400 K i omogućava svetlost prirodnijeg izgleda. Osim toga, LED jedinica ima površinski izvor svetlosti sa ugrađenim difuzerom koji omekšava oštru svetlost. Prekidač na poleđini blica menja intenzitet LED lampe omogućavajući joj da sija punom snagom. Ako želite diskretnije osvetljenje, LED može da se podesi tako da sija samo na nivou polovine ili četvrtine punog intenziteta. LED osvetljava scenu u trajanju od približno 60 minuta kada se koriste punjive Ni-MH baterije i približno 30 minuta kada se koriste alkalno-manganske baterije.

Kreativne mogućnosti

Glava blica se naginje do ugla od 90° i rotira se po horizontali za 180°, pružajući vam slobodu da svetlost uperite pod željenim uglom. Zahvaljujući tome što je izuzetno lak za korišćenje, SB-500 omogućava čak i početnicima u fotografisanju sa blicem da koriste svetlost u svoju korist, snimaju izražajne slike na dnevnoj svetlosti, istaknu detalje subjekta u uslovima lošeg pozadinskog osvetljenja ili umekšaju svetlo „odbijanjem“ svetlosti blica od plafona. Za naprednije osvetljenje, SB-500 može da se koristi kao glavni blic u postavkama više bliceva van fotoaparata (kada se koristi sa fotoaparatima koji imaju režim commander za ugrađeni blic). Blic bljeska 140 (ili više) puta za jedno punjenje punjivih Ni-MH baterija, a bljeskaće 100 ili više puta kada se koriste alkalno-manganske baterije. Minimalno vreme punjenja iznosi približno 3,5 sekundi kada se koriste punjive Ni-MH baterije i približno 4 sekunde kada se koriste alkalno-manganske baterije.

Polako, ali sigurno

SB-500 predstavlja kombinaciju superiornih ergonomskih karakteristika i intuitivnih kontrola na poleđini jedinice, što omogućava izuzetno lako rukovanje. Dodatne funkcije i režim blica mogu da se podese u meniju fotoaparata koji se automatski aktivira kada se SB-500 montira na fotoaparat. Firmver može da se nadogradi preko fotoaparata, a ovaj Speedlight blic napajaju samo dve baterije veličine AA.Nazad na kategoriju Blicevi za fotoaparate